Τα νέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρας

Τα νέα του Πολιτιστικού Συλλόγου Κασσάνδρας

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα Κασσανδρώμενα 2019 έφτασαν στο τέλος τους. Χορευτές με αγάπη στην παράδοση, μελωδικοί χορωδοί, ερασιτέχνες ηθοποιοί με μεράκι,  παρουσίασαν σε διάφορα σημεία της πόλης μας  τα αποτελέσματα των εργαστηρίων που λειτουργούν όλο το χρόνο στα τμήματα του Συλλόγου μας. Αναβιώσαμε το παραδοσιακό έθιμο του Άη Γιάννη Κλήδονα, οργανώσαμε την 13η Χορωδιακή συνάντηση «Αύρα Εσπερινή» , συμμετείχαμε θεατρικά στο Φεστιβάλ Κασσάνδρας, ξεσηκώσαμε την παραλία Σίβηρης με τυμπανιστές, διοργανώσαμε την 11η περιπατητική διαδρομή γνωρίζοντας κι απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά του τόπου μας, ψυχαγωγήσαμε με υπέροχες μουσικές βραδιές στην αυλή του Δημαρχείου αλλά και της εκκλησίας μας, οργανώσαμε βραδιά αφιερωμένη στα παιδιά που την απόλαυσαν μικροί και μεγάλοι, αναδείξαμε το έργο του ντόπιου καλλιτέχνη Δημήτρη Καραγιάννου με ατομική έκθεση ζωγραφικής στο κτίριο του Συλλόγου, ετοιμάσαμε και παρουσιάσαμε αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη Σταύρο Ξαρχάκο και κορυφώσαμε τις εκδηλώσεις μας με το τοπικό μας πανηγύρι την παραμονή της Γέννησης της Θεοτόκου με χορευτικό αντάμωμα σε ένα παραδοσιακό γλέντι με πολύ κέφι, τραγούδι και χορό!

Στα Κασσανδρώμενα  μουσικοί, χορευτές και χορωδοί από διαφορετικά μέρη συνυπάρχουν στον τόπο μας και συνεργάζονται δημιουργώντας  πολιτισμό, παράδοση, κέφι και χαρά. Παρά τις αντίξοες συνθήκες, επιμένουμε, αντιστεκόμαστε και συμβάλλουμε με τη δική μας δημιουργική πρόταση. Κι έχουμε συνοδοιπόρους τα μέλη μας με την ανιδιοτελή εθελοντική τους προσφορά, τους συνεργάτες μας,  αλλά και τους επαγγελματίες του τόπου μας που μας στηρίζουν με τις ευγενικές χορηγίες τους παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και τις θερμές μας ευχαριστίες!

Ευχαριστούμε το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) για την ένταξη των εκδηλώσεών μας στο πρόγραμμα «Δημιουργώ».

Ευχαριστούμε την Τοπική Κοινότητα Κασσάνδρειας για την τεχνική υποστήριξη, καθώς και τον Δήμο Κασσάνδρας και την κοινωφελή του επιχείρηση (ΚΕΔΗΚ) για την συνδιοργάνωση. Ευχαριστούμε επίσης  τους χορηγούς επικοινωνίας μας, το Ράδιο Κασσάνδρα και την εφημερίδα «Κασσάνδρα».

Τα Κασσανδρώμενα 2019 τελείωσαν, αλλά ο Σύλλογός μας δεν σταματά εδώ. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ» κόντρα στους  χαλεπούς καιρούς της αξιακής κρίσης είναι ουσιαστικός, ενωτικός και στηρίζεται στην εθελοντική προσπάθεια όλων των μελών του. Είναι ένα μονοπάτι επικοινωνίας των μελών με τις ρίζες τους, με τη γενέτειρά τους. Είναι ένας δίαυλος επικοινωνίας των μελών με τον πολιτισμό, με τα τοπικά ήθη και έθιμα.

Ετοιμαζόμαστε για την έναρξη των εργαστηρίων μας με Χορωδία, Χορευτικά, Θέατρο, Λέσχη Ανάγνωσης και Κινηματογράφου, Εικαστικά, Λαογραφία, Περιβάλλον και Πολιτιστικές εκδηλώσεις . Ελάτε πιο κοντά στο σύλλογο, πείτε μας, πού νομίζετε ότι μπορείτε να προσφέρετε και οι σκέψεις σας θα μετατραπούν σε πράξεις, μέσα από τις πολλές δράσεις του συλλόγου που φέρνουν τέρψη στο σώμα, και την ψυχή και δίνουν στην τοπική κοινωνία χαρά, παιδεία, συναδέλφωση, πολιτισμό...Ο ΠΣΚ, είναι ανοικτός σε όλες τις ηλικίες, που μπορούν να οργανώσουν τις δικές τους δράσεις, δημιουργώντας ομάδες με ειδικά ενδιαφέροντα, στα πλαίσια του καταστατικού του, τα οποία ο σύλλογος θα τ' αγκαλιάσει και θα τα υποστηρίξει. Θέλουμε νέους ανθρώπους, να εκφραστούν μέσα από τον σύλλογο, με τον δικό τους τρόπο, να γνωρίσουν την παράδοση και να οργανώσουν δρώμενα που θ’ απευθύνονται στην γενιά τους. Η λαογραφία και ο πολιτισμός δεν είναι στατικά, ούτε σκελετοί στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, δεν αφορούν μία μόνο περίοδο, διαμορφώνονται στο διάβα του χρόνου και γεννούν καινούργια πράγματα, για να υπάρχει συνέχεια και ζωή σε έναν προικισμένο τόπο, όπως είναι η Κασσάνδρα. Έτσι μόνο μπορούμε να γνωρίσουμε τον τόπο μας, να τον αγαπήσουμε…και να του δώσουμε το στίγμα του, που θα τον ξεχωρίσει....

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Δείτε Ακόμα


Χαλκιδική: Οι ξενοδόχοι θα πληρώνουν το 50% του τεστ κορωνοϊού για τους τουρίστες

Χαλκιδική: Οι ξενοδόχοι θα πληρώνουν το 50% του τεστ κορωνοϊού για τους τουρίστες

Διαβάστε ...
Κλείνουν τα εστιατόρια για 7 μέρες - Σε lockdown καλεί σωματείο

Κλείνουν τα εστιατόρια για 7 μέρες - Σε lockdown καλεί σωματείο

Διαβάστε ...

Fashionfy by Moustas Lab