News

Επαγγελματίας Οδηγός Σχολικής Εκδρομής Με Αλκοόλ!!!

Τριήμερη οδική εκδρομή στην Αθήνα πραγματοποοίησε στις αρχές Νοεμβρίου η γ' τάξη του γυμνασίου Κασσάνδρας στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος του σχολείου. Η είδηση όμως έρχεται από αλλού. Το λεωφορείο άργησε να αναχωρήσει περίπου ένα τρίωρο επειδή ο αρχικά προβλεφθείς "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ" οδηγός του πρακτορείου βρέθηκε, στον τυπικό σε αυτές τις περιπτώσεις έλεγχο της αστυνομίας, με ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, μη επιτρεπτή για ασφαλή οδήγηση. Προφανώς ο κύριος τα έτσουζε από βραδύς, αν και είχε το πρωί με την αυγούλα σπουδαίο δρομολόγιο μεραφοράς των παιδιών μας, και ο οργανισμός του δεν πρόλαβε να επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα!

Ενδιαφέρον, όμως, έχει και η εξέλιξη των πραγμάτων. Κατόπιν, κλήθηκε και δεύτερος "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ" οδηγός για αντικατάσταση, ο οποίος ήταν τόσο επαγγελματίας που δεν είχε επικαιροποιημένο δίπλωμα, κοινώς ήταν αυτό ληγμένο!!! Φυσικά, βγήκε άκυρος, κι αυτός, ενώ η απελπισία και ο εκνευρισμός των μαθητών, που σημειωτέον είχαν ξυπνήσει από τα χαράματα με σκοπό να προλάβον να φτάσουν έγκαιρα στην Αθήνα για να προλάβουν να απολαύσουν την πρώτη τους μέρα στην πρωτεύουσα, κτύπησε κόκκινο. Η προγραμματισμένη εκδρομή πραγματοποιήθηκε, τελικά, μερικές ώρες μετά, και μόνο όταν εμφανίστηκε και τρίτος οδηγός, που κλήθηκε εκτάκτως από τη Θεσσαλονίκη και που δεν ήταν μεθυσμένος και, βεβαίως, είχε ενημερωμένα, κατά νόμο, τα τυπικά επαγγελματικά προσόντα. Ένα στα τρία, λοιπόν...

Όλο αυτό το σκηνικό - που μόνο αγανάκτηση μπορεί να προκαλέσει στον μέσω νου - αναδείχθηκε είπαμε κατά τον τυπικό έλεγχο που πραγματοποιεί η αστυνομία στα οχήματα και τους οδηγούς των σχολικών εκδρομών λίγο πριν από την αναχώρησή τους. Εκείνο που μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση είναι ότι οι παραπάνω ...άκυροι κύριοι οδηγοί δεν φρόντισαν να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους παρόλο που, επιπλέον, γνώριζαν ότι θα περάσουν και από αστυνομικό έλεγχο.

Και το ερώτημα τώρα είναι εύλογο: Στα υπόλοιπα χιλιάδες καθημερινά δρομολόγια (εκεί που δεν υπάρχει ο σφυκτικός καθημερινός έλεγχος της αστυνομίας) που πραγματοποιούνται από επαγγελματίες οδηγούς στα ΜΜΜ και που μ' αυτά μεταφέρεται απροσδιόριστος αριθμός κόσμου, τι ακριβώς "παίζει" όσο αφορά τη νομιμότητα; Πόσο ασφαλή είναι τα δρομολόγια που πραγματοποιούνται για το επιβατικό κοινό; Γιατί, όπως μπορεί να καταλάβει κανείς, δεν είναι πρακτικά εφαρμόσιμο ένα προληπτικό μέτρο ελέγχου από την αστυνομία, για όλους και για όλα, και άρα επαφίεται καθαρά στον πατριωτισμό (ευσυνειδησία) των οδηγών η ορθή και ασφαλής εκτέλεση των πολύ σοβαρών για την δημόσια ασφάλεια καθηκόντων τους. Πάντως κάποιες αρνητικές παραστάσεις τις έχουμε στην περιοχή μας εμείς οι λίγο παλιότεροι, Στο όχι και πολύ μακρινό παρελθόν το επιβατικό κοινό της Κασσάνδρας έζησε πολλάκις την εμπειρία εκπομπής έντονων αναθυμιάσεων αλκοόλ από την πλευρά του οδηγού λεωφορείου, που προφανώς σηκωνόταν από το τσίπουρο για να πάει σε δρομολόγιο.

Την τελευταία πενταετία πάνω από τέσσερις χιλιάδες συμπατριώτες μας χάθηκαν στην άσφαλτο. Μιλάμε για κανονικό ακήρυχτο πόλεμο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο έγκλημα κατά του κοινωνικού συνόλου από το να οδηγούμε, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, υπό την επήρεια αλκοόλ. Γιορτές έρχονται. Το νού μας, λοιπόν.

 

Πολυδεύκης Παπαμιχαήλ

Δικηγόρος

Login to post comments
Σύννεφο Ετικετών
Google Ads
Δημοφιλής
Τηλέφωνα Δήμων
Sponsors