Sponsors
News

IΣΧΥΡΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ,χωρίς ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ;

Το όραμα και ο αγώνας μας για ισχυρή ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ,είναι με μια ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ που θα παίζει τον ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΡΟΛΟ που της αναλογεί.
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ,ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ,αλλά και ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ κέντρο της χερσονήσου,κέντρο ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ,ΣΥΝΕΔΡΙΩΝ, αλλά και εξυπηρέτησης των πολιτών και κάθε επισκέπτη.
Μία πρωτεύουσα όπου εδράζουν ακόμα,(όσες έμειναν..)δημόσιες υπηρεσίες που όμως είναι απαραίτητες για κάθε οργανωμένο τουριστικό προορισμό.
Υπηρεσίες του Δήμου οι οποίες θα πρέπει να βρίσκονται στο «πλευρό» των Δημοτών αλλά και κάθε επισκέπτη,ολόκληρο το εικοσιτετράωρο.
Πρέπει κάποια στιγμή,όλη η χερσόνησος της Κασσάνδρας να καταλάβει ότι ο επισκέπτης πρέπει να αγαπήσει όλη την περιοχή και σε καμία περίπτωση δεν είναι αρκετό να αγαπήσει μεμονωμένα ένα χωριό ή κάποια καταστήματα είτε ξενοδοχεία.
Είμαστε το κάθε χωριό,ο κάθε επαγγελματίας ξέχωριστά,αλλά αποτελούμε ένα σύνολο,ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ!(όπως σωστά γράφει Δημότης σε ανάρτησή του).
Δεν είναι δυνατόν να έχουμε την απαίτηση για υψηλού επιπέδου τουρισμό με μία υποβαθμισμένη πρωτεύουσα.
Η σχέση είναι αμφίδρομη με τα υπόλοιπα χωριά,που χρειάζονται μία αναβαθμισμένη πολύπλευρα,πρωτεύουσα,και η πρωτεύουσα χρειάζεται τον αναβαθμισμένο ρόλο όλων των χωριών.
Είναι μία σχέση υψηλής αλληλεξάρτησης και καλό θα είναι ως τέτοια σχέση να εκλαμβάνεται απο όλους μας.
Άμεση σχέση του ενός χωριού απο το άλλο!
Ο Δήμος,αποτελείται απο ξεχωριστά μέρη όμως δεν παύει να είναι στην αντίληψη κάθε τουριστικού επισκέπτη μία αδιάρρηκτη ΕΝΟΤΗΤΑ.
Πόσες φορές ακούμε: ´´Σαν την Κασσάνδρα δεν έχει ´´
Μία μεγάλη αλήθεια,που όμως έχει να κάνει με το σύνολό της, και ως εκ’ τούτου Κασσάνδρα χωρίς ΙΣΧΥΡΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ μοιάζει ως ασθενής με σοβαρά «Καρδιολογικά προβλήματα»,γιατί σε κάθε τόπο, η πρωτεύουσά του,είναι ότι η ΚΑΡΔΙΑ για το ανθρώπινο σώμα.
ΕΡΓΑ υποδομής,που θα συνοδεύονται με έργα αναβάθμισης του τοπίου,με επαγγελματίες συνοδοιπόρους,και πολίτες πλήρως ευαισθητοποιημένους στο ρόλο που θα πρέπει να παίξουν,είναι ικανά να δημιουργήσουν την «πόλη»,που είχαμε εμείς δημιουργήσει στο παρελθόν.
Μία καλά δοκιμασμένη πρακτική.
ΙΣΧΥΡΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ,που στεγάστηκαν στον κεντρικό ιστό της ΚΑΣΣΑΝΔΡΕΙΑΣ,ένα διοικητήριο που κατασκευάστηκε ως όνειρο και απαίτηση πολλών δεκαετιών της τοπικής κοινωνίας,μεταμόρφωσε την εγκατελειμένη κεντρική πλατεία,σε ένα τόπο που έσφυζε από ζωή επι των δικών μας ημερών.
ΣΗΜΕΡΑ,κάποιοι επανέφεραν την ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ,και τη ΜΙΖΕΡΙΑ.
Πάνω από 50 κλειστά καταστήματα,δημιουργούν εικόνα ΚΡΑΝΙΟΥ ΤΟΠΟΥ.
´Ομως,επειδή αυτά είναι γνωστά στους Κασσανδρινούς πολίτες,δεν έχουμε λόγο να αναμασάμε τραυματικά γεγονότα.ούτε να ευλογήσουμε τα «γένια μας»,εμείς κοιτάμε ΕΜΠΡΟΣ προς ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.
Δυστυχώς όμως, έχουμε υποχρέωση απέναντι στους πολίτες να περισώσουμε την αξιοπρέπεια που λόγω προεκλογικής περιόδου βιάζεται από τη σημερινή διοίκηση,αφού μόνιμα παρατηρούμε το φαινόμενο της μεγένθυσης και ομορφο-ποίησης του ΤΙΠΟΤΑ.
Αλλά το ΤΙΠΟΤΑ όμορφο δεν είναι, όσο και να το στολίσει κάποιος...
Με θλίψη παρακολουθούμε την εικόνα της γνωστής δημοσιογράφου να περιδιαβαίνει τα σοκάκια της Βάλτας,στα πλακόστρωτα που τότε εμείς κατασκευάσαμε,η οποία έχει αναλάβει εργολαβικά κάθε τι που έχει σχέση με την προβολή του δήμου,αλλά κυρίως την αυτοπροβολή προσώπων (αυτή και οι συνεργάτες της),
200 ημέρες πριν τις εκλογές,μέσα στο καταχείμωνο,να προβάλει μια ψεύτικη εικόνα της πρωτεύουσας.
Δεν έχουν αντιληφθεί ,ότι αυτό,τους εκθέτει και μας εκθέτει όλους;
Ποιος Κασσανδρινός πολίτης,ή επισκέπτης που θα περιδιαβεί,όχι τα σοκάκια,αλλά τον κεντρικό πεζόδρομο,δεν θα νιώσει αυτή την εγκατάλειψη;
Ποιος Κασσανδρινός πολίτης,δεν θα αναρωτηθεί,ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ;
Γιατί μερικούς μήνες πριν τις εκλογές,δημιουργείτε ένα τοπίο εξαπάτησης και υποτίμησης στον κάτοικο της ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ,που βιώνει καθημερινά ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ της ΜΙΖΕΡΙΑΣ;
Θα πειστεί κανένας;Μάλλον όχι,αναφωνεί η λογική...
Οι κάτοικοι της Κασσάνδρας,σε μερικούς μήνες,θα αποκαταστήσουν την τάξη,και θα προσπαθήσουν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ,ΕΝΩΜΕΝΟΙ,ΑΔΙΑΙΡΕΤΑ ως ένα ΕΝΙΑΙΟ ΣΥΝΟΛΟ να προχωρήσουν στο ΑΥΡΙΟ μίας εποχής που οι απαιτήσεις είναι υψηλές.
Σε μία εποχή,όπου ο αναταγωνισμός της τουριστικής αγοράς είναι αμείλικτος και δεν χωρούν ψεύτικες άνευ ουσίας τηλεοπτικές φιέστες που εξυπηρετούν την ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ κάποιων,αντί της ΠΡΟΒΟΛΗΣ για τον τόπο!
ΕΜΕΙΣ επιλέγουμε ως λύση την ΠΡΟΒΟΛΗ για τον τόπο,παραμερίζοντας σθεναρά την αυτοπροβολή του ενός ή κλειστών ομάδων...
Επιλέγουμε το καλύτερο,αφήνοντας το χειρότερο οριστικά πίσω στο παρελθόν.
Επιλέγουμε την πρόοδο και ξεφεύγουμε οριστικά απο την μιζέρια με την οποία περιβάλλεται σήμερα η πρωτεύουσα.
ΞΕΡΟΥΜΕ,ΘΕΛΟΥΜΕ,ΜΠΟΡΟΥΜΕ και θα δώσουμε την ΜΑΧΗ για μία ΙΣΧΥΡΗ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑ.
Ευχαριστώ θερμά για τον χρόνο σας.
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος