Sponsors
News

Η ιστορίας της τοπικής μπύρας της Κασσάνδρας VALDINGER GOLDEN HONEY ALE.

Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε όσα περισσότερα τοπικά προϊόντα υπάρχουν στη Κασσάνδρα ,να προβάλουμε κάτι διαφορετικό από το τόπο μας εκτός από την ομορφιά της θεάς φύσης .

IMG_2070.jpeg

Έτσι λοιπόν σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τη τοπικό μας μπύρα την Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε όσα περισσότερα τοπικά προϊόντα υπάρχουν στη Κασσάνδρα ,να προβάλουμε κάτι διαφορετικό από το τόπο μας εκτός από την ομορφιά της θεάς φύσης .

Έτσι λοιπόν σήμερα θα σας παρουσιάσουμε τη τοπικό μας μπύρα την VALDINGER GOLDEN HONEY ALE μια μπυρα που γεννήθηκε στη Κασσάνδρεια με σκοπό να κατακτήσει τον κόσμο .

IMG_2068.jpeg

Αλλά καλύτερα να μας τα πει ο ίδιος ο Θανάσης ο εμπνευστής και δημιουργός της Μπύρας VALDINGER τον οποίο πήγαμε και βρήκαμε και μας διηγήθηκε την ιστορία  της Μπύρας VALDINGER GOLDEN HONEY ALE.

"Όλα ξεκίνησαν κάπου στο καλοκαίρι του 2012 όπου κατά την διάρκεια μιας βραδιάς γεμάτη μπύρες έπεσε στην κουβέντα της παρέας το ΄΄φαντάζεσαι να κάνουμε την δικια μας μπύρα΄΄ Από εκεί και μετά άρχισε ο μακρύς δρόμος της έρευνας των δοκιμών των πειραματισμών – μπυραματισμών και των γευστικών εμπειριών.

IMG_2069.jpeg

Η πρώτη προσπάθεια ήταν σχετικά εύκολη αφού έγινε με τα έτοιμα κιτ παρασκευής μπύρας που κυκλοφορούν στο ιντερνέτ (νερό ανακάτεμα με το κιτ ρίξιμο την μαγιά και σε μερικές μέρες έτοιμη η μπύρα), ανήσυχο πνεύμα όμως δεν μείναμε εκεί και άρχισαν τα έξοδα ,ανοξείδωτα καζάνια, φλόγιστρα, φίλτρα, αντλίες αυτοματισμούς για να φτιαχτεί το πρώτο ζυθοβραστήριο στο μπαλκόνι του σπιτιού.

IMG_2073.jpeg

Η επιλογή του ονόματος και αυτό δύσκολη απόφαση αφού σε κάθε γκάλοπ που γινότανε μεταξύ της παρέας δεν κατάληγε ποτέ σε κάποιο σοβαρό όνομα. Και κάπου εκεί μεταξύ σοβαρού και αστείου πετάχτηκε το όνομα Valtinger που αποτελείτε από το Βάλτα (παλιά ονομασία του χωριού στης Κασσάνδρειας ) και η κατάληξη ger που παραπέμπει σε γερμανική μπύρα με ονομασία προέλευσης από τα αντίστοιχα χωρία

Μέσα σε όλο αυτόν τον καιρό η έρευνα για την απόκτηση γνώσης δεν έχει σταματήσει καθόλου. Σεμινάρια ζυθοποιίας στην Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή, μέλος του Συλλόγου ερασιτεχνών ζυθοποιών Ελλάδος (http://hellenichomebrewers.gr/ ) και συμμετοχή σε αρκετούς διαγωνισμούς διαμόρφωσαν την εικόνα της Valtinger

Χειμώνας 2018 και τα ζυθοποιεία στην Ελλάδα ανοίγουν με γεωμετρική πρόοδο σχεδόν κάθε νομός έχει και το δικό του ζυθοποιείο. Παράλληλα το φαινόμενο του gypsy brewing , δηλαδή να πηγαίνει κάποιος νέος με γνώσεις όρεξη και όνειρα αλλά χωρίς λεφτά για δικό του ζυθοποιείο σε ένα άλλο ζυθοποιείο για να βγάλει την δικιά του συνταγή, αρχίζει και φαίνεται και στην Ελλάδα . Πάλι καλά που υπάρχουν πολλά ζυθοποιεία που τα έχουν άνθρωποι που μοιράζονται τα ίδια όνειρα με εσένα, άνθρωποι που ξεκίνησαν μαζί με εσένα και τόλμησαν. Έτσι η Valtinger κατέληξε στο καζάνι της Πρότυπης μικροζυθοποιείας Θεσσαλονίκης την γνωστή Σκνίπαhttp://sknipa.gr/

Η συνταγή δοκιμασμένη από το μπαλκόνι του οικοζυθοποιείου μια μπύρα με μέλι (honey ale) μια αφροζύμωτη χρυσαφένια αρωματική μπύρα με την προσθήκη γενναίων ποσοτήτων λυκίσκου με αρώματα εσπεριδοειδών και λουλουδιών με ελαφριά πικρή επίγευση και εκλεκτή ελληνική βύνη κριθαριού . Το μέλι δεν θα μπορούσε να είναι άλλο εκτός από χαλκιδικής και εκεί έρχονται κάτι άλλα παιδιά ο Δημήτρης και η Βίκυ με πάθος όρεξη όνειρα για την μελισσοκομεία και το μέλι https://passionhoney.gr/ και προσφέρουν ένα απίστευτο μέλι πιστοποιημένα βιολογικό ορεινό από τον Ταξιάρχη που έρχεται και ταιριάζει γάντι με την συνταγή VALTINGER GOLDEN HONEY ALE.