5 Βήματα για να Πλύνεται το Μπουφάν της Μηχανής

5 Βήματα για να Πλύνεται το Μπουφάν της Μηχανής

Γράφει ο Μουστάκας Ξ. Δημήτριος

Το μπουφάν σου αντιμετωπίζει καθημερινά σκόνη, καυσαέριο, μυγάκια, βροχή και ιδρώτα, οπότε λερώνεται και αποκτά άσχημη μυρωδιά. Μπορείς με ένα νωπό πανάκι να αφαιρέσεις μέρος της βρωμιάς, αλλά κάποια στιγμή θα χρειαστεί βαθύ και σωστό καθαρισμό. Στην περίπτωση των δερμάτων τα πράγματα είναι απλά, αφού καθαρίζονται στο χέρι, όμως τα υφασμάτινα μπουφάν και παντελόνια, για να καθαρίσουν αποτελεσματικά είναι καλό να μπουν σε πλυντήριο ρούχων.

  • Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει, είναι να αφαιρεθούν οι προστασίες από ώμους, αγκώνες και πλάτη. Ξεχώρισε τα αριστερά από τα δεξιά προστατευτικά σε περίπτωση που δεν είναι ίδια και δεν έχουν κάποιο διακριτικό, για να ξέρεις από πού προήλθαν. Αν το μπουφάν διαθέτει κάποια εσωτερική επένδυση (θερμική, αντιανεμική ή αδιάβροχη), θα πρέπει και αυτή να βγει και να πλυθεί ξεχωριστά. Τέλος, κάνε έναν έλεγχο σε όλες τις τσέπες, μήπως έχει ξεχαστεί κάτι και κλείσε τα φερμουάρ τους. Άφησε ανοικτό το κεντρικό φερμουάρ.
  • Σε περίπτωση που υπάρχουν πολλά μυγάκια, χώμα ή πιο δύσκολοι λεκέδες, ίσως κάποια σημεία να χρειαστούν ιδιαίτερη περιποίηση πριν το πλύσιμο. Μπορείς να διαλύσεις σε νερό μικρή ποσότητα απορρυπαντικού και με μια καθαρή βούρτσα να τρίψεις ελαφρά τα πολύ λερωμένα κομμάτια. Αυτό θα απομακρύνει μεγάλο μέρος της βρωμιάς και θα κάνει πιο εύκολο το καθάρισμα.
  • Το μπουφάν είναι κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά για να προστατεύει τον αναβάτη, αλλά μπορεί να υπάρχουν ευαίσθητα σημεία στο εσωτερικό του ή κάποια επίστρωση που απωθεί το νερό στην εξωτερική επιφάνεια. Ο πιο ασφαλής τρόπος καθαρισμού είναι πράγματι το πλύσιμο στο χέρι, αλλά το πλυντήριο ρούχων θα κάνει καλύτερη δουλειά. Επέλεξε ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα, λίγες στροφές στο στύψιμο και δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα.
  • Κρέμασε το μπουφάν σε μια κρεμάστρα και άφησέ το να στεγνώσει καλά. Σε καμία περίπτωση μην οδηγήσεις χωρίς μπουφάν με τη δικαιολογία ότι δεν πρόλαβε να στεγνώσει. Αν θέλεις να επιταχύνεις τη διαδικασία, ένας ανεμιστήρας θα σε βοηθήσει. Μην τοποθετήσεις το μπουφάν σε στεγνωτήριο, εκτός κι αν το επιτρέπει  ρητά ο κατασκευαστής.
  • Αφού το μπουφάν στεγνώσει εντελώς, μπορείς να τοποθετήσεις ξανά τα προστατευτικά. Πρέπει να μπουν στη θέση που ήταν και να «κάτσουν» ακριβώς στις υποδοχές τους. Αφού τα τοποθετήσεις όλα, φόρεσε το μπουφάν για να βεβαιωθείς έχουν μπει στα σωστά σημεία και δεν ενοχλούν. Τέλος, βάλε ξανά τις εσωτερικές επενδύσεις και είσαι έτοιμος να απολαύσεις το καθαρό και μυρωδάτο μπουφάν σου.

 

Πηγή www.mototriti.gr

Δείτε Ακόμα


Χαλκιδική: Οι ξενοδόχοι θα πληρώνουν το 50% του τεστ κορωνοϊού για τους τουρίστες

Χαλκιδική: Οι ξενοδόχοι θα πληρώνουν το 50% του τεστ κορωνοϊού για τους τουρίστες

Διαβάστε ...
Κλείνουν τα εστιατόρια για 7 μέρες - Σε lockdown καλεί σωματείο

Κλείνουν τα εστιατόρια για 7 μέρες - Σε lockdown καλεί σωματείο

Διαβάστε ...

Fashionfy by Moustas Lab