ΕΠΙΣΗΜΟ: Υποχρεωτικά τεστ θα τελειώσουν το lockdown – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν

ΕΠΙΣΗΜΟ: Υποχρεωτικά τεστ θα τελειώσουν το lockdown – Ποιοι θα πρέπει να κάνουν

1 τεστ την εβδομάδα για περίοδο 2 μηνών για κάθε πολίτη

Τη στρατηγική της κυβέρνησης για τη διανομή και την εφαρμογή των self test στον γενικότερο πληθυσμό παρουσίασε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από το Υπουργείο Υγείας ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης.

Όπως δήλωσε ο κ. Κοντοζαμάνης τα τεστ θα είναι διαθέσιμα για τους πολίτες από τα φαρμακεία από τις αρχές Απριλίου. Κάθε πολίτης θα δικαιούται 1 τεστ την εβδομάδα για περίοδο 2 μηνών.

Σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος οι πολίτες σε δημόσια δομή θα κάνουν δωρεάν νέο τεστ για να βεβαιωθεί το αποτέλεσμα.

Μάλιστα όπως είπε τις πρώτες ημέρες ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός στα φαρμακεία υπάρχει η σκέψη να δοθεί προτεραιότητα σε ηλικίες έως 67 ετών, που αποτελούν τις ενεργές εργασιακά ηλικίες.

«Η διαδικασία θα λειτουργεί συμπληρωματικά και παράλληλα με όλες τις άλλες δράσεις όπως ο καθημερινός τυχαιοποιημένος και στοχευμένος έλεγχος. Κάνοντας τεστ μια φορά την εβδομάδα θα οδηγηθούμε με ασφάλεια σε επανεκκίνηση δραστηριοτήτων», τόνισε ο υφυπουργός, προσθέτοντας πως στοχεύουν κυρίως στην εύρεση των ασυμπτωματικών που είναι το 1/3 των νοσούντων.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι τα τεστ αυτά θα είναι ρινικά ή τεστ λήψης σιέλου με απλές οδηγίες χρήσης.

Υποχρεωτικό θα είναι το τεστ για ναυτιλία, εστίαση, τουρισμό και δικαστήρια. Παράλληλα self test θα προβλέπεται υποχρεωτικά μια φορά την εβδομάδα για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Για την δήλωση θετικού αποτελέσματος θα λειτουργήσει η πλατφόρμα selftesting.gov.gr, ενώ αναλυτικότερα για τη διαδικασία και τα σχετικά πρωτόκολλα θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

Σχετικά από την πλευρά του και ο Γκίκας Μαγιορκίνης ανέφερε ότι τα self tests θα είναι ένα χρήσιμο και σχετικά αξιόπιστο μέτρο για να ελέγχουμε την πορεία του ιού στην χώρα. Όπως είπε μάλιστα τα self tests θα είναι απλά στη χρήση τους όπως και τα τεστ εγκυμοσύνης που κυκλοφορούν εδώ και χρόνια στα φαρμακεία.

Πηγή :typosthes.gr

Δείτε Ακόμα


Χαλκιδική: Οι ξενοδόχοι θα πληρώνουν το 50% του τεστ κορωνοϊού για τους τουρίστες

Χαλκιδική: Οι ξενοδόχοι θα πληρώνουν το 50% του τεστ κορωνοϊού για τους τουρίστες

Διαβάστε ...
Κλείνουν τα εστιατόρια για 7 μέρες - Σε lockdown καλεί σωματείο

Κλείνουν τα εστιατόρια για 7 μέρες - Σε lockdown καλεί σωματείο

Διαβάστε ...

Fashionfy by Moustas Lab