Όλα τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για λιανικό εμπόριο, μετακινήσεις και Σαββατοκύριακα

Όλα τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν για λιανικό εμπόριο, μετακινήσεις και Σαββατοκύριακα

Αλλάζει η στρατηγική του ολικού λουκέτου στην οικονομία για το ελληνικό lockdown, καθώς όπως ανακοινώθηκε χθες επίσημα, από τη Δευτέρα 5/4 θα έχουμε το πρώτο άνοιγμα για καταστήματα, κόντρα, μάλιστα, στην πορεία της πανδημίας με τα αυξανόμενα κρούσματα.

Όπως έχουν προλογίσει κυβερνητικά χείλη, οι δραστηριότητες που επαναλειτουργούν σε αυτό το χρονικό σημείο δεν πρόκειται να ξανακλείσουν και έτσι φαίνεται πως οι ειδικοί της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων πείστηκαν πως η ανοιχτή αγορά – με εξαίρεση τα πολυκαταστήματα και αυστηρούς κανόνες – δεν θα επιφέρει σοβαρό πλήγμα στην προσπάθεια της χώρας να ξεπεράσει το τρίτο κύμα που εξακολουθεί να ταλαιπωρεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενώ μετά την Αττική και η Θεσσαλονίκη μπαίνει σε φάση αύξησης των Ειδικότερα, ανακοίνωσε πως από τη Δευτέρα 5 Απρίλιου θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων λιανεμπορίου πλην πολυκαταστημάτων και εμπορικών κέντρων, με τη χρήση ειδικού κωδικού και ως τρεις ώρες συνολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Θα επιτρέπεται η πώληση εκτός καταστήματος με ραντεβού με το click away

 

και η πώληση εντός καταστήματος με ραντεβού με click in shop. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 πελάτες κατά περίπτωση. Κλειστά παραμένουν τα πολυκαταστήματα και τα εμπορικά κέντρα..

Όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, η κυβέρνηση ύστερα από εισήγηση της επιτροπής επιστημόνων προχωράει σε προσαρμογές στα υφιστάμενα μέτρα προκειμένου να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα σε κάθε επίπεδο. Όπως έγινε και με τα κομμωτήρια, τόνισε, οι δραστηριότητες που θα ανοίξουν, θα ανοίξουν με κανόνες και με πλήρη εφαρμογή των μέτρων προστασίας.

Επιπλέον, ανακοίνωσε πως από το Σάββατο 3 Απριλίου και μόνο για τα Σαββατοκύριακα να επιτρέπεται με τη χρήση του κωδικού 6 η μετακίνηση για προσωπική άσκηση με όχημα σε υπαίθριο χώρο έως 3 άτομα ή μια οικογένεια.

 

Οι 3 αποφάσεις που πήραν… παράταση

Παράλληλα, ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε και τι θα κληθεί να αποφασίσει την ερχόμενη εβδομάδα η Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων.

Ειδικότερα, το άνοιγμα των εξής θα κριθεί την επόμενη εβδομάδα:

  1. Σχολεία
  2. Πολυκαταστήματα
  3. Εμπορικά κέντρα

Δείτε Ακόμα


Χαλκιδική: Οι ξενοδόχοι θα πληρώνουν το 50% του τεστ κορωνοϊού για τους τουρίστες

Χαλκιδική: Οι ξενοδόχοι θα πληρώνουν το 50% του τεστ κορωνοϊού για τους τουρίστες

Διαβάστε ...
Κλείνουν τα εστιατόρια για 7 μέρες - Σε lockdown καλεί σωματείο

Κλείνουν τα εστιατόρια για 7 μέρες - Σε lockdown καλεί σωματείο

Διαβάστε ...

Fashionfy by Moustas Lab