300.000 τουρίστες θα φέρει η TUI Russia στην Ελλάδα το καλοκαίρι

300.000 τουρίστες θα φέρει η TUI Russia στην Ελλάδα το καλοκαίρι

Περίπου 300.000 Ρώσους τουρίστες υπολογίζει να στείλει στην Ελλάδα η TUI Russia, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Κι αυτό εάν η σεζόν ξεκινήσει σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και η εναέρια κυκλοφορία αποκατασταθεί χωρίς περιορισμούς.

Αυτό δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας Taras Demura μετά από συνάντηση με τον Έλληνα υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Νωρίτερα αναφέρθηκε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να ξεκινήσει μια πλήρη τουριστική σεζόν στις 14 Μαΐου. Και μέχρι τότε να καταργήσει τους περισσότερους από τους περιορισμούς που ισχύουν αυτή τη στιγμή.

Ειδικότερα, μετά από αυτήν την ημερομηνία, οι Ρώσοι τουρίστες θα μπορούν να επισκεφθούν τη χώρα εάν έχουν:

  • Κάνει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
  • Πιστοποιητικό αρνητικού τεστ PCR ή πιστοποιητικό παρουσίας αντισωμάτων.

Ο κ.Θεοχάρης βρίσκεται αυτή την εβδομάδα στη Μόσχα σε επίσημη επίσκεψη. Η χώρα περιμένει με ανυπομονησία τους τουρίστες από τη Ρωσία.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο υπουργός πραγματοποιεί συναντήσεις με αξιωματούχους και εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας. Για να συζητήσουν ένα σχέδιο κοινών δραστηριοτήτων απαραίτητων για την επανάληψη των τουριστικών ταξιδιών με ασφαλή τρόπο.

300.000 Ρώσοι τουρίστες στην Ελλάδα το καλοκαίρι

«Ελπίζουμε ότι μετά την επίσκεψη του κ. Θεοχάρη τόσο η Ρωσία όσο και η Ελλάδα θα λάβουν όλες τις απαραίτητες αποφάσεις.

Εάν, όπως αναμενόταν, έως τις 14 Μαΐου, αποφασιστεί η επανέναρξη της εναέριας κυκλοφορίας μεταξύ των χωρών μας, τότε στην τρέχουσα κατάσταση το 2021 θα μπορέσουμε να στείλουμε 300 χιλιάδες τουρίστες σε ελληνικά θέρετρα», δήλωσε ο κ.Ντεμούρα μετά τη συνάντηση.

Σύμφωνα με τον Γενικό Διευθυντή της TUI Russia, το άνοιγμα της Ελλάδας θα βοηθήσει στην ανακατανομή των τουριστικών ροών. Καθώς τα θέρετρα της Ρωσίας δεν θα μπορούν να δεχτούν όλους λόγω της έλλειψης επαρκούς αριθμού διαβαθμισμένων δωματίων.

Πρόσθεσε ότι εάν η κατάσταση εξελιχθεί ευνοϊκά, το τουριστικό πρακτορείο θα ξεκινήσει πτήσεις τσάρτερ στην Κρήτη από τη Μόσχα και το Αικατερίνμπουργκ, καθώς και στην Κέρκυρα από τη Μόσχα, το Ροστόφ-να-Ντονού και το Καζάν.

Επιπλέον, η TUI Russia είναι έτοιμη να προσφέρει στους τουρίστες ταξίδια με βάση τακτικών πτήσεων στην Αθήνα, στα θέρετρα της Χαλκιδικής, της Πελοποννήσου, στα νησιά της Ζακύνθου και στη Σαντορίνη.

Πηγή: tourismtoday.gr 

Δείτε Ακόμα


Χαλκιδική: Οι ξενοδόχοι θα πληρώνουν το 50% του τεστ κορωνοϊού για τους τουρίστες

Χαλκιδική: Οι ξενοδόχοι θα πληρώνουν το 50% του τεστ κορωνοϊού για τους τουρίστες

Διαβάστε ...
Κλείνουν τα εστιατόρια για 7 μέρες - Σε lockdown καλεί σωματείο

Κλείνουν τα εστιατόρια για 7 μέρες - Σε lockdown καλεί σωματείο

Διαβάστε ...

Fashionfy by Moustas Lab